diumenge, 2 de juny del 2013

Tots hi comptem, tots som imprescindibles.



El passat dimarts dia 27 es va celebrar  l’assemblea convocada pel Comitè d’empresa per explicar al personal de Biblioteques la seva posició davant la proposta de la direcció de crear  un sol conveni per a tots els empleats.

Després de més de 10 mesos de demanar una reunió amb la gerent per rebre explicacions sobre temes concrets com la no aplicació dels acords de la Diputació al col·lectiu bibliotecari o el canvi de marc legal del Consorci,  han sortit ara amb la proposta d’establir un conveni únic per a tots els treballadors.

En aquest aspecte, sembla lògic que si tots treballem en una mateixa empresa, junts dia a dia i sota una mateixa direcció, tots tinguem, més enllà de les diferències salarials pròpies de les categories, unes mateixes condicions laborals. Hem passat en els últims mesos per situacions de greuges comparatius no desitjables de cap manera.

Liniers, el nostre "guru"



Per què ara? Què ha canviat? Quina proposta han pensat?


Aquestes són les preguntes que,  tenint en compte el camp de mines en què s’ha convertit la nova legislació laboral, impliquen que els nostres representants no poden entrar a negociar sense cap salvaguarda. És per això que el Comitè d’empresa, davant la propera reunió del dia 4 de juny amb la Gerència, ha decidit, amb l’acord de CCOO:



1. Demanar, abans de començar les converses, l’aplicació dels acords de la Diputació sobre jornada laboral.

2. Exigir una clàusula que garanteixi conservar les actuals condicions si no s’arriba a cap acord.

3. No anomenar a la comissió que es constitueixi, Mesa de negociació del conveni, pel que això ens podria comprometre.

4. Donat que aquesta reunió es fa a proposta de l’empresa, escoltar la seva oferta i no prendre cap compromís.

5. Aquest manaments es resumeixen en un: Parlar per a millorar, no per a perdre.




Des de Comissions Obreres som conscients dels perillosos temps que s’apropen. Reforma de la LLei de Règim Local, de l’Estatut de l’Empleat Públic, el SOM, etc… són temes que tindran una influència decisiva en les nostres condicions laborals i en els que els treballadors de Biblioteques sols, tindrem una mínima capacitat d’influir. Seria molt imprudent abandonar el marc laboral de l’Ajuntament  per cap acord propi sense garanties.  I no oblidem que la possible incorporació del col·lectiu bibliotecari s’ha de produir amb la màxima salvaguarda de les seves condicions laborals

Encetem ara un nou camí, fonamental en la nostra vida laboral dels propers anys. No són temps per quedar-se a casa i deixar la conducció en mans d’altres. 
Tots hi compten, tots som imprescindibles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada