dijous, 3 d’octubre del 2013

Ja ha arribat la tardor

I amb la fi de l’estiu reprenem els temes laborals que vam deixar pendents al juliol:
 
1.Negociacions. Comissió de negociació de les condicions laborals del personal del Consorci de Biblioteques de Barcelona. Sembla una mica llarg el títol, no? Bé, uns li diuen conveni únic, altres conveni propi. A la fi, la mare de tots els acords. Recordem que dins aquesta negociació entra quasi tot:


Condicions econòmiques.                                                                                                       
Organització.     
Jornades i horaris
Beneficis socials
Formació
Promoció interna
Provisió de llocs de treball
Borses de treball 
Formació
Retribucions extraordinàries
Drets sindicals     

Total, que el proper dia 10 es torna a reunir aquesta Mesa. Està molt avançat l’acord del capítol borses i el proper tema serà la promoció interna. Continuam par bing.

2. S.O.M.   En vista de les peculiars característiques de  l’estructura laboral del CBB i d'algun altre Consorci similar, el departament de Recursos Humans de l’Ajuntament ha decidit nomenar un interlocutor per a l’aplicació del SOM a Biblioteques. Aquesta setmana es reuneix la Mesa General de l’Ajuntament . Vigilarem que no prengui mal ningú.






3. Salut Laboral. Celebrem el canvi d’actitud de l’Ajuntament que ha permès la reobertura d’Agustí Centelles i el retorn dels nostres companys als seus llocs de treball en les millors condicions. Des del Comitè de prevenció seguirem atents a la seguretat i salut d’aquesta i de la resta de biblioteques, així com seguirem exigint a l'empresa que ens informi abans de fer les actuacions pactades i de totes aquelles incidències que es donin; com són accidents laborals, problemes d'ergonomia, etc i que també us  animem a denunciar o informar.


4. Diputació 37,5 hores. Els CoCos del Consorci  no hem abandonat mai el propòsit de recuperar per al col•lectiu de bibliotecàries la seva jornada setmanal de 35h (i a la resta no ens vindria malament també). Creiem que només des d’una  postura conjunta del Comitè i un bon estudi de les vies jurídiques per reclamar-la, serà possible aconseguir un resultat positiu. Seguim en aquest camí.
5. Mobilitat. Segurament ja heu vist que s’està implementant  el procés de mobilitat horitzontal a l’empresa. Aquest any ha estat força complicat per culpa d’interpretacions esbiaixades de la circular...per part de l’autor!. Potser l’any proper  haurem de preparar un temari per canviar de biblioteca.




6.Solidaritat.  

Deixeu-nos que aprofitem  aquest punt per donar suport a la #vagaindefinida de docents de les Illes Balears. L’escola pública no es toca, ni allà, ni aquí!  



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada