dijous, 17 d’octubre del 2013

Sobre la negociació




Segurament ja sabeu que, des del mes de març, intentem que l’empresa s’asegui a negociar la jornada laboral del col·lectiu bibliotecari. No va ser fins al maig que van acceptar incloure aquest apartat dins una negociació més amplia que volia incloure la majoria de les nostres condicions laborals. Fruit d’aquesta iniciativa, es va crear una Mesa d’Anàlisi com a via de negociació de la jornada i de la resta de temes.


Malgrat esser una iniciativa seva, la decisió de l’empresa de no vincular-se als acords parcials presos a la Mesa, ha provocat deixar en suspens aquest àmbit de discussió. De fet, no s’ha arribat a un acord ni tan sols en la firma de les actes. En vista d’això hem decidit tornar al motiu primer i principal d’aquestes converses: treballar en la negociació de la jornada laboral de bibliotecaris/tota la plantilla, al marc de la comissió de gestió.

En aquest aspecte, l’empresa s’ha compromès en portar a la comissió una proposta sobre jornada, que, en qualsevol cas, si s’arriba a cap acord, sotmetrem a la informació i aprovació dels treballadors en assemblea.

Per últim, no es descarta la presentació de reclamacions legals i/o de conciliació en referència a la jornada, raó per la qual s’estan estudiant els àmbits més favorables per a implementar-les.

Divendres 25, primer assalt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada