dijous, 20 de novembre del 2014

No ens agrada aquest joc.



Els carros d'instal·lació dels xips



Doncs ja hi som. Amb tot el nostre carinyo i solidaritat, les companyes i companys, treballadors de l’empresa ID Care o Randstad o de qui sigui, estan etiquetant des de dilluns el fons de Sagrada Família i Jaume Fuster. Persones que fan una feina pròpia dels treballadors del CBB (procés físic dels documents) per un sou de 5,18€ bruts l’hora. En definitiva, amb la tonteria de sempre (la bolita por aquí, la bolita por allá), ja tenim personal extern, que no ha passat per oposicions ni bosses i amb un contracte i un sou escombraria, treballant a una empresa pública, la nostra.


Fa uns mesos la empresa va comunicar al comitè la seva voluntat de externalitzar aquestes feines (bolita por aquí), ens va oferir negociar les condicions de les clàusules (bolita por allá) i no van dir res més fins a l’aparició de l’anunci de Randstad (donde esta la bolita?). Davant la nostra protesta van dir que no estava encara adjudicat (cubilete rojo?) i que es podien negociar les condicions (cubilete verde?), fins dilluns que ID Care entra per la porta amb els seus empleats (ohhhh! Que lástima, estaba en el azul!!!).

Com que a Comissions no ens agraden aquests jocs, estem estudiant si aquesta adjudicació es pot impugnar, donat que creiem que aquests treballadors, si fan la mateixa feina que nosaltres, l’han de fer amb les mateixes condicions. I no ens val la darrera bolita de l’empresa, quan ens diu que en properes negociacions ho intentaran fer millor.

Aaaaguuuaaaaaa!!

2 comentaris:

  1. Gràcies per detectar i denunciar la tendència a la externalització de la feina per part de l'administració pública, que ens perjudica a tots, creant diferències salarials i de drets entre treballadors que fan la mateixa feina.

    Fa uns 10 anys vaig deixar de militar a CCOO entre d'altres coses perquè veia que no denunciaven aquesta problemàtica, al meu parer molt greu, doncs crea "classes" dins l'administració i perquè és el cavall de Troia amb el que s'intenta privatitzar els serveis públics.
    M'alegra veure que en aquesta secció sindical es veu d'una altra manera.

    Per cert, la compra de documents a llibreries ja catalogats, magnetitzats, teixellats i amb el codi de barres... no seria també una externalització?


    ResponElimina
  2. És indubtable que aquesta compra és una forma encoberta d'externalització, ja que una feina nostra recollida a la relació de llocs de treball és duta a terme per personal extern que no té les nostres condicions ni laborals ni salarials. Així ho vam subratllar en el post on expliquem que l'única plaça de catalogadora de tot el Cbb perilla.

    Però la veritat és que hi ha externalitzacions que la llei empara -que ja ho sabem, la llei sempre empara el que mana-, i tenim molt clar que oposar-nos-hi és una feina sindical prioritària, així que denunciarem tot el que sigui denunciable, legalment el que sigui il·legal i moralment tot el que sigui immoral per injust.

    Moltes gràcies pel comentari, i si mai vols tornar a participar del sindicat aquí seràs molt benvingut, o benvinguda

    ResponElimina