dijous, 9 de maig del 2013

Comunicando, CoCo...Comunicando.

Reunió (per fi) amb la gerent

El proper dimarts dia 14 de maig és celebrarà una reunió del Comitè d'Empresa amb la gerent del Consorci. 

"Els temes a tractar són:
 -La forma institucional per a la gestió de les biblioteques: Consorci o Institut Municipal. Estat de la qüestió
-Proposta de negociació d’un Conveni col·lectiu propi que reguli les condicions laborals de tot el personal del Consorci.
-Precs i preguntes."

El comitè va registrar una carta el passat 5 d’abril demanant una reunió per discutir el tema del conveni i la transformació en institut municipal. Demanàvem també, discutir sobre l’aplicació del conveni vigent als i les bibliotecàries i sobre la inconveniència d’obrir dues noves biblioteques sense augmentar la plantilla. D’això en parlarem també, a l’apartat de precs i preguntes.

De ben segur que hi haurà informacions molt importants a compartir amb tos vosaltres i molt probablement el comitè convocarà una assemblea per discutir-ho.

Conquerir espais, petites lluites quotidianes que ens permetran defensar els nostres drets


Circular (laberíntica) de vacances

Primer de tot hem de deixar clar que no ha estat consensuada amb el comitè. Tot i que sí han recollit algunes modificacions de les que varem demanar després d’una primera lectura hi ha coses que no queden clares.

Per exemple:

  • Quins criteris marquen a qui se li denega i a qui se li autoritzen les vacances quan dues o més persones coincideixen i per a totes no pot ser?
  •  
  • El famós punt nº 13, aquest “criteri general” vol dir sí o no que el personal regit pel conveni Diputació té reducció de jornada a 35h durant l’estiu?
  • Els i les bibs 4 blocs de 5 + 2 dies de vacances que s’han de fer prioritàriament entre el juliol i el setembre. 
  • Els i les aux&subs 3 blocs de 5 + 7 dies d’assumptes propis que es poden agafar en qualsevol moment al llarg de l’any i fins al 15 de gener
3. S’han d’entrar a l’aplicatiu màxim el 18 de maig, o sigui que tenim pressa. 

El que sí queda clar és que:

1. Tots tenim 22 dies de vacances.
2. Les vacances s’han d’agafar com a norma general entre el juliol i el setembre. (Im)Mobilitats


Que ningú s’esperi que es facin efectives abans de 15 dies o un mes. Recursos Humans vol
denegar la mobilitat d’una persona en base al punt 8 de la circular: “l’acceptació efectiva de les sol·licituds de mobilitat estarà subordinada a consideracions funcionals per a un millor funcionament dels serveis”.

No estem d’acord amb la interpretació que fan en aquest cas i hem acordat que fins que no es resolgui aquest tema no es faran efectives les mobilitats.

Lipoatròfia semicircular a Poblenou-Manuel Arranz


S’han diagnosticat dos casos en els darrers dies. Ja s’ha posat en marxa el protocol i s’estan fent les revisions mèdiques de tot el personal i les revisions tècniques de l’equipament i el mobiliari.

I hi ha el Comitè de Prevenció i Salut Laboral fent el seguiment . Pel que sembla, l'experiència d' Agustí Centelles està servint i tot s’està fent més ràpid i millor.


Assemblea (mega)informativa sobre el SOM

Arriben les assemblees informatives a Biblioteques. Estem convocats:
dimarts dia 14 de 12 a 15h a la sala 4 del Palau de la Virreina
Molt important. Ja ho sabeu. 
Està al caure l'autorització de recursos humans per a que pugui assistir el personal laboral del consorci.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada