dijous, 11 de desembre del 2014

Perilla l'única plaça de catalogadora de biblioteques de Bcn.


...les biblioteques estan pensades per satisfer necessitats i gustos plurals, en un reflex de la diversitat de la població.
...L'arrelament al territori i l'especialització de la col·lecció acaben definint la personalitat de cada biblioteca.
(de la web de Biblioteques de Barcelona)

Doncs no, ni gustos plurals, ni arrelament al territori, ni personalitat, ni res de res. En lloc d’això, serveis centrals pretén substituir l’única persona que es dedica a catalogar per un tècnic d’informàtica i sistemes. Per què?

     Amb quins criteris han decidit això?
     Quina mena de diversitat en la col·lecció volen?
     Quina formació volen pel seu personal quan no ens deixen fer cursos de catalogació?
     Quina diversitat en la col·lecció promouen quan redueixen la compra de lliure disposició i augmenten la de concurs?
   Perquè ens fan jugar a fer plans d’acció de col·lecció a cada biblioteca si després ells fan el que volen?

La resposta a aquestes preguntes (i algunes més) a Rambles, 88 3r. Direcció Técnica de Coordinació i Serveis.Com ha anat això:

o    El ccb vol acabar amb l'única plaça de catalogadora que teníem fins ara per a crear una plaça de Tècnic d'Informàtica i Sistemes. Ens ho va comunicar el cap de rrhh el 15/09
o    Ens va explicar que es planeja comprar més per concurs i que aquests fons venen ja catalogats
o   Tot el comitè va mostrar la seva disconformitat: Quedar-nos sense catalogadora implica que no podrem fer compra fora dels grans catàlegs. Implica també que no podrem  fer una bona col·lecció de ciutat ja que tots haurem de tenir forçosament els mateixos documents.
o      RRHH es va comprometre a passar al responsable de la decisió, la direcció tècnica de coordinació i serveis, les nostres objeccions i donar-nos resposta més endavant.  Negativa. Continuen amb el pla.
o   Veient que no quedarà més remei que fer-ho des de les biblioteques i intentant no quedar-nos sense catalogació demanem, com a comitè, un curs de catalogació al pla de formació d'enguany.   Novament: negativa. No es farà.
o   Això és política d'empresa, ho sabem, i en aquest cas és clar que és mala política d'empresa.
o   Comencem a considerar, a ccoo, que entre moltes altres coses convindrà que el proper conveni estableixi que hi hagi representació dels treballadors als organs de govern del consorci, 800 ulls veuen molt més que 4.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada